Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Lohärads IF P-99

Följ

P-99

Följ oss för uppdateringar
Följ
Lohärads IF
Fotboll
P-99
2011 Cuper inne

Match

Lohärads IF

6 - 1
Sportcentrumet
29 december 2011
18:00

GUSK F97

Referat

Referat: Lohärads IF - GUSK F97

Idag hade vi det stora nöjet att få spela mot ett av de bästa F97 lagen i Sverige. Tror grabbarna var lite skärrade före matchen, jag var det i varje falll för det såg oerhört proffsigt och vuxet ut på uppvärmningen med hårda fina pass.
När matchen började såg det om möjligt ännu bättre ut och vi märkte direkt att här måste vi spela spela på toppen av vår förmåga för Gusk startade i ett hiskeligt tempo. Vi spelade 3x20 minuter.
Första halvlek blir ett ställningskrig och det märks att vi har respekt för det bra motståndet för vi fegar lite i anfallsspelet men försvarsspelet är felfritt. I andra så får vi till lite mer kreativitet i anfallsspelet mycket genom speedkulan Max och Anton Wessberg som bryter mönstret med sina finurliga inspel och bra spelförståelse, vi lyckas göra 2-0 och tar därmed tag i taktpinnen.
Inför sista känns det hyfsat tryggt även om vi är minst lika trötta som dom. Vi petar in första målet även här men sen så straffar Gusk oss blixt snabbt när vi slappnar av för en stund. Vi lyckas peta in några bollar till och resultatet blir nog lite för stort för det var jämnare på plan än så.
Jag visste att dom var bra, men jag kunde aldrig tro att dom var så bra. Hade vi inte spelat så disciplinerat i försvarsspelet och lyckats med dom specialarna i anfallspelet som vi lyckades mot Sunnersta i Futsal DM och även denna match så hade vi lätt kunnat torska denna fight. Vi är näst intill felfria i försvarsspelet men jag tycker att Gusk vinner det offensiva spelet trots resultatet.
De har mer fantasi och bättre och framförallt smartare rörelse utan boll. Vi har rörelse utan boll men inte med samma tanke som tjejerna att skapa yta till polaren. Stor eloge till dom där, men sen är dom lite äldre innaför pannbennet också!
Att Johan och Jocke är sjukt grymma i försvarsspelet vet vi, att Ralle ikväll är på samma nivå är sjukt bra för Ralle är en lirare med laget snabbaste Cruyffinter. Ralle är en produkt av totalfotbollen. Skönt att se Max tillbaka och att han tar åt sig av Coach små tips som att inte fastna på en kant eller bakom deras backlinje gör att det blir Hysén betyg (6 getingar av 5). (Äldre minns England-Hysén)
Stort tack till Björn Aldén (min gamla lagkompis) för att han kom till Sportcentrum med sina duktiga tjejer och bjöd på så bra motstånd.
Får heller inte glömma Zacke, som är en grym målvakt.

Coach Mesch blev nästan nostalgiskt efteråt när Rånäs A-lag som skulle spela mot Riala efteråt kom in, Rånäs A-lags ledare Ola Junhager, Gusk F-97 ledare Björn Alden och Lohärad P99 ledare Christer Mesch är gamla lagkompisar och vi åkte på ett träningsläger i Holland som var ett minne för livet.
Undrar om Björn hann hälsa på Ola, kan inte varit igår dom sågs.
Tack LIF99 & Gusk F97 för en underbar fotbollsunderhållning!